Kahuna-Massage

MASSAGE MET HART EN HANDEN

Wie ben ik?

foto001klIk ben Kees van Oudheusden, 41 jaar. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch. Begin 2014 ben ik mijn droom na gaan jagen en heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te gaan maken. Ik ben een massagepraktijk gestart. Een praktijk aan huis, maar desgewenst kom ik ook naar je toe. Ontspanningsmassages vanuit de klassieke massage als basis.

Mijn interesse in de anatomie, het menselijk lichaam is ontstaan door de periode dat ik aan fitness begon. Belangrijk na het trainen is ontspanning. Ontspanning in de vorm van een massage.

Ik ben me gaan verdiepen in de ontspanningsmassages, met behulp van boeken en het internet af te zoeken naar massagetechnieken en achtergronden. Daarbij vond ik het zelf erg leuk om anderen te masseren. Door een massage te ontvangen komen de spieren tot rust, maar bovenal kom je zelf tot rust. Je bent immers meer dan alleen een lichaam met botten en spieren.

In januari van 2014 ben ik gestart met de opleiding Klassieke massage. Deze opleiding maakte mij nog meer enthousiast over het massagevak en ben meerdere cursussen gaan volgen om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Hotstone massage, bamboemassage en hoofdpijnmassage zijn daar voorbeelden van.

Vanuit mijn interesse in de sport heb ik een cursus Medical Taping gevolgd. Met deze aanvulling kan ik mensen helpen met blessures en klachten als gevolg van overbelasting. 

foto002

Als verdieping in verschillende massagevormen ben ik gestart met een cursus Lomi Lomi. Dit is een massage waarbij de masseur de liefde van het hart via de handen in de massage laat stromen. Deze massage kent zijn oorsprong in Hawaii.

Een Lomi Lomi massage wordt gegeven in vloeiende bewegingen van de handen en onderarmen. Tijdens deze massagevorm wordt het lichaam vrijgemaakt van stress, spanning en angst, doordat de nadruk ligt op liefde, respect, eerbied en spiritualiteit. Een Lomi Lomi massage is niet alleen een fysieke ervaring, maar ook een mentale, emotionele en spirituele ervaring. 

 

Kahuna:

De naam van mijn praktijk Kahuna-massage komt uit Hawaï. De Kahuna's (meesters, experts) van Hawaï beschouwen het fysieke lijf als de belichaming van je spirit, je geest als het middel bij uitstek om je eigen werkelijkheid vorm te geven. De Hawaïanen hebben zich een wijze van masseren eigen gemaakt die mij erg aanspreekt. Door mijn opleiding klassieke Zweedse massage en regelmatig workshops en cursussen te volgen heb ik mijn eigen massagestijl ontwikkeld.

Massages:

Ontspanningsmassage:

Deze massage is gericht op algehele ontspanning van lichaam en geest, verzacht de pijn en stijheid in spieren en gewrichten. Het verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De rustgevende en herstelbevorderende massage neemt de spanning weg in de spieren en vermindert het stressniveau in lichaam en geest. Dit leidt tot een betere gezondheid en gevoel van welbevinden. 

Hoofdpijnmassage:

Er zijn diverse vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kindermigraine en aangezichtspijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Oorzaken van hoofdpijn is zeer divers en niet altijd traceerbaar. Bij een hoofdpijnmassage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook het hoofd, de schedelrand, het gezicht en de slapen worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten.

Ontspannend, verlichtend, vermindering van spierspanning en zelfs vermindering of verdwijning van je hoofdpijnklachten zijn positieve effecten van een hoofdpijnmassage.

Wanneer is het beter geen hoofdpijnmassage te nemen?

Tijdens een migraine aanval.

De massage wordt bij migraine preventief toegepast

Recent trauma capitis, bijvoorbeeld bij val of klap op het hoofd

Recent nektrauma, bijvoorbeeld door val op het hoofd of auto ongeluk

Hoofdpijn met een plotseling begin

Hoofdpijn als gevolg van een ernstige ziekte

Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts.

Lomi Lomi massage:

Deze fantastische eeuwenoude massage komt oorspronkelijk uit Hawaii.Tijdens een LomiLomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen over het gehele lichaam. Deze bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom in het lichaam gestimuleerd wordt.

De behandeling wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam, waarbij het lijkt alsof je door meerdere personen wordt behandeld.
Lomi Lomi massage is vooral gericht op ontspanning.

Door de lange strijkingen stimuleert een Lomi Lomi massage de bloedsomloop. Tevens wordt het lymfesysteem gestimuleerd en werkt de massage sterk ontgiftend.Doordat de handen en onderarmen op ritmische wijze worden gebruikt, ontstaat er een prachtige massage.

Kahuna-massage de luxe:

Het is een unieke ontspannende massage ervaring, die lichaam en geest tot rust zal brengen.

Tijdens deze anderhalf uur durende massage, worden diverse massagetechnieken uit verschillende massagevormen gecombineerd. 

Bamboemassage:

De bamboemassage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je kracht en energie nodig hebt. Het helpt om giftige stoffen af te voeren en verbetert je bloedsomloop, maar ook verlicht het krampen en triggerpoints. Vermoeidheid en stress nemen af na een bamboemassage en je lichaam is in een betere conditie.

Door middel van Chinese bamboestokken worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bamboestokken dienen als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven, die als verlengstuk van mijn handen, voorarmen en ellebogen worden gebruikt. De massage zal meer effect hebben doordat er dieper gemasseerd wordt.

Hot stone massage:   

Bij een hot stone massage worden basaltstenen "au bain-marie" opgewarmd tot een temperatuur van circa 45 tot 50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie waardoor de stenen goed glijden tijdens de massage. 

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af, stimuleert de orgaanfuncties en brengt je lichaam weer in balans. Het heeft een diep ontspannende uitwerking.

Wellnesspakking met massage:

Tijdens deze behandeling wordt je lichaam gescrubt, krijg je een bijzondere pakking en wordt de behandeling afgesloten met een heerlijk ontspannende massage.

Je kunt kiezen uit vier verschillende pakkingen;

 • Chocolade pakking: Een chocolade pakking is voedend, verzachtend en hydraterend. Boevendien heeft het een anti-depressieve werking, waardoor het een positieve invloed heeft op je humeur en je gelukshormoon. Daarnaast verhoogt het je concentratievermogen.
 • Sinaasappel pakking: De sinaasappelpakking heeft een opwekkende en ontspannende werking die goed werkt tegen depressiviteit en slapeloosheid. De sinaasappel brengt de energie weer in beweging.
 • Menthol/eucalyptus pakking: Eucalyptus staat bekend om z'n krachtige, verfrissende eigenschappen en menthol om z'n activerende en doorbloeding stimulerende eigenschappen.
 • Sandalwood pakking: Traditionele Indonesische beauty rituelen zijn gebaseerd op het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest. Ervaar de bijzondere eigenschappen van Indonesisch Sandalhout.

Medical Taping:

 • Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. 
 • Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling. Voor medical taping word een andere tape gebruikt, kinesiotape genoemd. Deze tape heeft dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen ook minder pijn. 
 • Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan dus niet met normale sporttape.
 • Hooikoorts en COPD klachten kun je verlichten met Medical Taping.

F.I.T. sportbalsem

F.I.T. sportbalsem is het resultaat van jarenlange studie en onderzoek in diverse sporten. Het bevat bestanddelen die het herstel van sportblessures bevorderen en is tevens het beste product om blessures te voorkomen! De balsem is goed toepasbaar voor professionele en recreatieve sporters.

F.I.T. wordt preventief en repressief toegepast als probaat middel bij spierklachten en aandoeningen zoals chronische pijn in de onderrug, heup, nek, schouder, peesontsteking, gewrichtspijn en chronische spierklachten.

Eigenschappen van F.I.T. sportbalsem:

 • Verbetert direct het celmetabolisme door de unieke samenstelling en balans van de verschillende natuurlijke bestanddelen.
 • Versnelt en vergroot het bloedvolume in het aangedane gebied waardoor het de afvioer van afvalstoffen versterkt en hierdoor het herstel bevordert.
 • De sportbalsem heeft ook een langdurige werking waardoor het herstellend effect nog eens sterk wordt vergroot. Ideaal als herstelmiddel na een intensieve inspanning of training.
 • Wordt geheel opgenomen door de huid waardoor er geen plakkerig gevoel ontstaat of een vettig laagje achterblijft, waardoor F.I.T. ideaal is te combineren met sport(kinesio)tape en tapeconcepten. De tape blijft goed plakbaar!
 • Bevat natuurlijke componenten en geen synthetische pijnstillers, dit in tegenstelling tot veel andere sportbalsems.

PREVENTIEF: Masseer F.I.T. op spieren of spiergroepen direct na de warming-up en/of voorafgaand aan de sportinspanning, voor een betere doorbloeding, waardoor de kans op blessures zeer sterk afneemt.

HERSTELLEND: Breng F.I.T. aan na de sport en het douchen op de plekken waarvan je normaal gesproken later spierpijn zou krijgen. De spierpijn zal wegblijven. Bij blessures het aangedane gebied twee tot viermaal daags in masseren met F.I.T., waarmee het hertsel wordt bevorderd en de blessuretijd wordt verkort.

De F.I.T sportbalsem, tube 100 ml, kun je via Kahuna-Massage bestellen en kost € 13,50. 

 Positieve effecten van massages:

 • Balans voor lichaam en geest.
 • Rust en ontspanning.
 • Blokkades opheffen.
 • Pijnklachten verminderen.
 • Ademhaling verbeteren.
 • Verbetering van spijsvertering en bloedcirculatie.
 • Afvalstoffen verwijderen uit het lichaam.
 • Verlichting van spanning en stress.
 • Hernieuwde levenslust.
 • Tegen slapeloosheid.
 • Vernieuwde energie, inzichten en bewustwording.
 • Beter in je vel zitten.
 • Stimuleert het zelf herstellend vermogen van je lichaam.
 • Goed voor het versterken van je immuunsysteem.
 • Vermindert de hoeveelheid van het stresshormoon.
 • Vermeerdert endorfine (geluksgevoel) in je hersenen

foto003foto004

Bij een eerste bezoek aan mijn praktijk neem ik ruimschoots de tijd om kennis met je te maken en daardoor te bepalen wat voor massage je wenst te ontvangen. Ik vraag je om een anamneseformulier in te vullen waar je eventuele klachten in omschreven worden. Ook na de massage is er even tijd om na te praten of de massage prettig ontvangen is. Deze tijd wordt niet berekend als massagetijd.